Ατλαντική Ένωση: Ανάπτυξη και φερεγγυότητα μέσω συνεργειών Γενικών & Ζωής - Ατλαντική Ένωση
Νέα - Ανακοινώσεις
Επικοινωνήστε μαζί μας
Κεντρικά γραφεία
  • 210-7454000
  • 210-7794446
  • support@atlantiki.gr
  • Μεσογείων 71 & Ήλιδος 36 - ΤΚ.115 26 Αθήνα
Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης Υποκατάστημα Ηρακλείου

Εταιρικά Νέα

Ατλαντική Ένωση: Ανάπτυξη και φερεγγυότητα μέσω συνεργειών Γενικών & Ζωής

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

 


Ατλαντική Ένωση:  Ανάπτυξη και φερεγγυότητα μέσω συνεργειών Γενικών & Ζωής

Η Ατλαντική Ένωση κατάφερε να διατηρήσει υψηλή κερδοφορία άνω των 6 εκατ. ευρώ και εξαιρετική αποθεματοποίηση και ρευστότητα 52,3 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια μίας εξαιρετικά δύσκολης χρονιάς για τις ασφαλιστικές όπως ήταν το 2015.

Η Ατλαντική Ένωση αποτελεί μία από τις καλύτερες ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες με ισχυρούς ξένους μετόχους  που διακρίνεται για την καθαρότητα των λογιστικών καταστάσεών της και την παράλληλη ανάπτυξη των ασφαλίσεων ζωής και ζημιών.  Η ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ως εταιρία μέλος του ελβετο – γερμανικού Ομίλου “BALOISE Group – BASLER Lebensversicherungs AG” με 46 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, συμμετείχε και στις δύο ασκήσεις του Πανευρωπαϊκού STRESS TEST Ασφαλιστικών Εταιριών (2011 και 2014) , επιβεβαιώνοντας  τις υγιείς οικονομικές βάσεις της και πετυχαίνοντας αποτελέσματα που καλύπτουν το απαιτούμενο όριο σχεδόν 3 φορές.

 

Σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα η Ατλαντική Ένωση έκλεισε τη χρήση 2015 με κέρδη προ φόρων 6,378 εκατ. ευρώ που προέρχονται κυρίως από τις Γενικές Ασφαλίσεις ενώ χρησιμοποιεί ταυτόχρονα και τα ασφαλιστήρια προγράμματα ζωής και υγείας για να παρέχει υψηλότερες συνέργειες μεταξύ κλάδων Γενικής Ασφάλισης και Ζωής.  Χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο marketing mix  η Ατλαντική Ένωση έχει καταφέρει να διατηρήσει τα μερίδια αγοράς της και να έχει υψηλά περιθώρια κερδοφορίας και τεχνικών αποτελεσμάτων.  Οι επενδύσεις της εταιρείας στις 31/12/2015 έφτασαν στα 144,18 εκατ. ευρώ  και τα Ίδια Κεφάλαια τα 74,093 εκατ. ευρώ . Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μετρητά διαθέσιμα της εταιρείας φτάνουν στα 52,3 εκατ. Ευρώ, που διαμορφώνουν ένα από τους καλύτερους δείκτες ρευστότητας στην αγορά.

Στρατηγική επιλογή ανάπτυξης είναι η αξιοποίηση όλων των προϊόντων ζωής για την προσφορά συνδυασμών προϊόντων με Γενικές Ασφαλίσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δωρεάν προσφορά Κάρτας πρόληψης  Υγείας και διαγνωστικών εξετάσεων στους κατόχους ασφαλιστηρίων οχημάτων και κατοικιών.

Δημοσίευση: Insuranceworld.gr, Πέμπτη 14 Απριλίου 2016. 

western film izle - jackie chan filmleri - nicolas cage filmleri - jason statham filmleri - leonardo dicaprio filmleri - full film izle