Ατλαντική Ένωση: Στην κορυφή των φερέγγυων Εταιρειών με κέρδη €3,060 εκατ. το 2021

01/07/2022

Με κέρδη €3,060 εκατ. έκλεισε το 2021 για την Ατλαντική Ένωση, ακολουθώντας την κερδοφόρα παράδοση των τελευταίων 33 ετών.

 

Φωτογραφία από τη Γενική Συνέλευση της Ατλαντικής Ένωσης. Από αριστερά οι κ.κ. Σ. Στασινόπουλος, Επίτιμος Πρόεδρος ΔΣ, Εφοπλιστής, Βιομήχανος, Επενδυτής, J. Schiltknecht, Πρόεδρος Δ.Σ της Basler Versiherungen, Μέλος Δ.Σ, της Ατλαντικής Ένωσης. Γ. Λαπατάς, Πλειοψηφικός Μέτοχος, Πρόεδρος Δ.Σ και Διευθύνων Σύμβουλος, Β. Μπακούσης, Μέτοχος, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ, Διευθυντής Πωλήσεων και Δικτύου, Ελ. Μπαχαρόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ., Νότης Λαπατάς, Μέτοχος, Δ. Καλλιώρας, Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών.

Με κέρδη €3,060 εκατ. έκλεισε το 2021 για την Ατλαντική Ένωση, ακολουθώντας την κερδοφόρα παράδοση των τελευταίων 33 ετών.

Κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Γιάννης Λαπατάς, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της χρήσης του 2021, που έκλεισε με κέρδη €3,060 εκατ., ενώ τα Ίδια Κεφάλαια ανήλθαν σε €84,555 εκατ.

Το σύνολο των τεχνικών αποθεμάτων επί της παραγωγής ανήλθε σε €86,541 εκατ., έναντι €85,087 εκατ. το 2020, ενώ οι χρηματοοικονομικές επενδύσεις ανήλθαν κατά το 2021 συνολικά σε €156,908 εκατ.

Η κάλυψη του περιθωρίου φερεγγυότητας στις 31/12/2021, στα πρότυπα του Solvency II οδηγίας, έφθασε σε 280,2%, καλύπτοντας 2,8 φορές περίπου τα απαιτούμενα εποπτικά κεφάλαια.

Η επιτυχία αυτή είναι ακόμα πιο σημαντική, γιατί η Ατλαντική Ένωση δεν έκανε χρήση οποιουδήποτε μεταβατικού μέτρου.

Τη Διοίκηση και τα Στελέχη της Ατλαντικής Ένωσης συνεχάρη ο εκπρόσωπος της BALOISE και Διευθύνων Σύμβουλος της Basler, κ. Juerg Schiltknecht, ο οποίος τόνισε:

«Στον όμιλο BALOISE Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχε η Ατλαντική Ένωση, για ένα ακόμα χρόνο.

Επίσης, είμαστε πολύ ευτυχείς, που η Ατλαντική Ένωση είναι τόσο ισχυρά κεφαλαιοποιημένη, ενόψει και άλλων αλλαγών στον Κανονισμό Solvency II, που αναμένεται να γίνουν προσεχώς».

ΠΑΝΩ

Αναζήτηση όρων συμβολαίου

Εισάγετε τον 16ψήφιο κωδικό & παραλάβετε σε ηλεκτρονική μορφή τους όρους του συμβολαίου σας: