Ατλαντική Ένωση: Διαχείριση περιστατικών και κάλυψη εξόδων λόγω κορωνοϊού (πανδημίας)

20/03/2020

Η Ατλαντική Ένωση λειτουργώντας πάντα με γνώμονα την προστασία και τη στήριξη της υγείας των ασφαλισμένων της, ειδικά τώρα και στην περίπτωση του κορωνοϊού, έλαβε άμεσα τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και περιορισμού του (τηλεργασία κ.ά.). Σύμφωνα με τους Όρους των Ατομικών Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων της, η περίπτωση του ιού COVID-19, καθώς και η πανδημία δεν εξαιρούνται,.  Τα περιστατικά νοσηλείας που θα προκύψουν, καλύπτονται σύμφωνα πάντα με τους όρους των συμβολαίων, υπό την προϋπόθεση της υποχρεωτικής τήρησης, σύμφωνα με τις κρατικές οδηγίες, της διαδικασίας που ορίζεται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Αγαπητοί Ασφαλισμένοι,

Η Ατλαντική Ένωση, όπως έχει αποδείξει στην άνω των 50 ετών διαδρομή της, λειτουργεί πάντα με γνώμονα την προστασία και τη στήριξη της υγείας των ασφαλισμένων της. Στο πλαίσιο αυτό, λόγω και της εμφάνισης του κορωνοϊού αλλά και της γρήγορης εξάπλωσής του, ήταν επιβεβλημένο να λάβουμε άμεσα τα κατάλληλα μέτρα για τον περιορισμό του (τηλεργασία κ.ά.), καθώς και την ορθή ενημέρωση όλων, σύμφωνα πάντα με τα πρωτόκολλα που επιβάλλονται από τον ΕΟΔΥ (σε περίπτωση αλλαγής των ανωτέρω οδηγιών, θα προβούμε σε άμεση ενημέρωσή σας).

Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο της υποστήριξης των συνεργατών μας καθώς και της προστασίας των ασφαλισμένων πελατών, εφόσον κριθεί ιατρικά αναγκαία η νοσηλεία κάποιου ασφαλισμένου λόγω Covid-19, σας γνωρίζουμε ότι:

Σύμφωνα με τους Όρους των Ατομικών Ασφαλιστηρίων Συμβολαίων της Εταιρίας μας, η περίπτωση του ιού COVID-19, καθώς και η πανδημία δεν εξαιρούνται, οπότε τα περιστατικά νοσηλείας που θα προκύψουν καλύπτονται σύμφωνα με τους όρους των συμβολαίων. Θεωρείται αυτονόητο όμως ότι, με βάση κρατικές οδηγίες, για τη διαδικασία αποζημίωσης θα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθείται η διαδικασία που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων της νόσου ή υπόνοιας ασθένειας από τον Covid-19 ακολουθείται η εξής διαδικασία:

  • Άμεση επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ (τηλ.: 1135 & 210-52.12.054) και όχι επίσκεψη σε χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του ΕΟΔΥ

  • Σε περίπτωση που ο ΕΟΔΥ κρίνει ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί ο αντίστοιχος έλεγχος, ως ύποπτο κρούσμα για την ανίχνευση του ιού, θα γίνει παραπομπή του “ασθενούς” σε κάποιο από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ορισθεί για τα περιστατικά αυτά, όπου και θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος εντελώς δωρεάν

Ακολουθεί κατάσταση με τα νοσοκομεία αναφοράς ανά Υγειονομική Περιφέρεια:

  • 1η ΥΠΕ: Βασικό: ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Αναπληρωματικό: ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»

  • 2η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν», Αναπληρωματικό: ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο» 3η και 4η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ

  • Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»

  • 5η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας, Αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας

  • 6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια»,

  • Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων

  • 7η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου, Αναπληρωματικό: ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»

Σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Σε περίπτωση που οι ασφαλισμένοι μας επισκεφθούν ιδιωτικό νοσοκομείο για την πραγματοποίηση εξέτασης για διάγνωση σχετικά με τον κορωνοϊό, θα πληρώσουν το κόστος και θα απευθυνθούν στην Εταιρία μας για την αποζημίωση των εξόδων ανάλογα με το είδος του Προγράμματος Ατομικού ή Ομαδικού Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου.

ΠΑΝΩ

Αναζήτηση όρων συμβολαίου

Εισάγετε τον 16ψήφιο κωδικό & παραλάβετε σε ηλεκτρονική μορφή τους όρους του συμβολαίου σας: